Mit szól hozzá, hogy a nagy közösségi oldalak bárkit, indokolás nélkül korlátozhatnak?

 

Az elmúlt években rengeteg cenzúra megkérdőjelezhető volt. Sok politikus, a vallási élet szereplői és egyéb közszereplők közösségi fiókját tiltotta le a Facebook, hol egy adott posztot, hol az egész fiókot határozatlan időre, akár.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy mit szólnak hozzá, hogy a nagy közösségi oldalak bárkit, indokolás nélkül korlátozhatnak? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A közösségi oldalak böngészése mindennapjaink részévé vált, azonban ezzel együtt rendkívül komoly befolyással is bírnak, hogy milyen információk jussanak el hozzánk. A közéleti viták kiemelt témája a közösségi média szerepe, politikaformáló funkciója és manipulációs potenciálja.

Mint ismert, a Twitter letiltotta Donald Trump még regnáló amerikai elnök elsődleges platformjának számító Twitter-fiókját, mert szerintük az elnök erőszakot szított. De nem kell a tengerentúlig mennünk példákért, hiszen Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár fiókjával is hasonlóan bánt el a Twitter.

[hmspolls id="517"]

A címlapfotó illusztráció.