Vizespalackokkal készült, meglett az olimpiai arany

 

A koronavírus-járvány miatt kreatív módon kellett megoldania a felkészülést Hidilyn Diaznak, aki az ország első aranyérmét viheti haza.

Olimpiai aranyérmes Hidilyn Diaz, aki  a női 55 kg-os kategóriában hatalmas csatában, összesítésben egyetlen kilogrammal győzte le a 2019-ben világbajnok, világcsúcstartó kínai Liao Csiu-jünt. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Diaz alaposan megdolgozott a sikerért, ugyanis az elmúlt másfél évben a pandémia miatt családjától távol, Malajziában készült az ötkarikás játékokra.

Felkészülésében további nehézséget okozott az is, hogy a járvány miatt az edzőtermek zárva tartottak, így kreatív módon kellett megoldania, hogy formában maradjon. Diaz ehhez mindennapi tárgyakat használt fel, köztük két bambuszoszlopra akasztott vizespalackot– írta az Independent.


„Nincs súlyzó, semmi gond. Bambuszrúd és 2 nagy üveg víz”

– írta Diaz az Instagram-oldalán

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hidilyn Diaz OLY (@hidilyndiaz) által megosztott bejegyzés

Később a kertjének egy részét alakította át az edzéshez, ahol több mint fél évig készült az olimpiára.

„Az, hogy nem tudtam edzeni nagyon nehéz volt. De proaktívnak kellett maradnom, és meg kellett találnom a módját, hogy mozogni tudjak” – írta.

Negyedik olimpiáján a 30 éves nő 224 kilogramm súlyt emelt, ami olimpiai rekord

Harry Roque, Fülöp-szigetek elnöki szóvivője nyilatkozatában azt mondta, hogy Diaz dicsőséget hozott az országnak. „Gratulálok, Hidilyn. Az egész filippínó nemzet büszke rád” – tette hozzá.

Diaz öröme tovább fokozódik, ugyanis közel 200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap tokiói aranyérméért, ráadásul egy ingatlanokkal foglalkozó cég egy 14 millió peso (85 millió forint) értékű házat is felajánlott neki.