Így veri át a nézőket az RTL

 

Németországban egy riporternő sárral kente be az arcát élő adás előtt, mintha ő is kivette volna a részét az árvíz által okozott károk helyreállításában. Az adás előtt egy helyi lakos ezt észrevette és videót készített az esetről.

Németországban az elmúlt időszakban a szélsőséges időjárás miatt árvizek okoztak hatalmas pusztításokat.

Az egyik árvízi tudósításban a német RTL televíziós csatornán a 39 éves Susanna Ohlen riporter az élő adás előtt sárral kente be az arcát, hogy a nézők számára úgy tűnjön, mintha segített volna a helyi lakosoknak. Nyilvánvalóan annak érdekében, hogy hitelesebbnek tűnjön.

 

 

 

Ez a trükk azonban nem jött össze.

Egy helyi lakos videót készített az esetről, és meg is osztotta a közösségi oldalán.

 

A videó futótűzként terjedt a közösségi oldalakon. Az esetről rengetegen kifejtették véleményüket, és jellemzően felháborodásukat fejezték ki az üggyel kapcsolatban.

 

 

A videó kikerülése után a riporternő azt nyilatkozta, hogy ennek az esetnek soha nem lett volna szabad megtörténnie – olvasható a fenti  tweetben.

Ohlen, aki többek között a Guten Morgen Deutschland című műsort vezeti, kemény kritikákat kapott az Instagramon is.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susanna Ohlen (@susannaohlen)

 

Az RTL hitelesnek tartja a közösségi oldalakon keringő felvételeket, de a vádaknak házon belül akar a végére járni.

Susanna Ohlen a következő állítással próbálta védeni magát az ügyben az RTL hivatalos oldalán:

„Súlyos hibát követtem el hétfőn az árvíz területén, mielőtt adásba kerültem volna a Guten Morgen Deutschland című műsorban. Miután már az előző napokon is segítettem a térségben, szégyelltem, hogy aznap reggel tiszta felsőben álltam a kamera elé a többi segédmunkás előtt. Emiatt gondolkodás nélkül sárral kentem be a ruhámat. Újságíróként ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie velem, miközben olyan ember vagyok, aki átérzi az érintettek szenvedését. Bocsánatot kérek.”