Tüntetés miatt lezártak két határátkelőhelyet a szlovák hatóságok

 

A szlovák hatóságok demonstráció miatt lezárták a parassapusztai, valamint a somoskőújfalui határátkelőket szerda délután – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n, torlódásokra, forgalomirányításra figyelmeztetve az autósokat.

Közleményükben azt írták: a Szlovák Köztársaság területén Sahy (Ipolyság) és Siatorská Bukovinka (Sátorosbánya) határátlépési pontoknál folyamatban lévő demonstrációra tekintettel szerdán 17 órától a 2-es főút Rétság és Parassapuszta közötti szakaszán, továbbá a 21-es főút Salgótarján és Somoskőújfalu közötti szakaszán torlódásra, rendőri forgalomirányításra, illetve forgalomkorlátozásra kell számítani.
A somoskőújfalui és a parassapusztai határátkelőket a szlovák hatóságok lezárták.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy az érintett útszakaszokat kerüljék el. Azok, akik át akarnak lépni a határon, lehetőség szerint válasszanak másik határátlépési pontot – írták.

A police.hu szerda esti közleménye szerint negszűnt a korlátozás a komáromi és az esztergomi határátkelőknél, zavartalan a forgalom a komáromi Erzsébet és az esztergomi Mária Valéria hídon is.

A komáromi Erzsébet hidat szerda délután Szlovákiában tartott demonstrációk miatt tüntetők zárták le.