×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Erdőtűzzel és egy ember halálával ért véget a kék és rózsaszín ünnepe

 

Egy babaváró ünnepségen használt pirotechnikai eszköz okozta a kaliforniai El Doradoban lángra lobbant, mintegy hétezer hektárt elpusztító tűzvészt, valamint egy tűzoltó halálát.

Emberölés vádjával kell szembenéznie annak a párnak, akik tavaly szeptemberben a kaliforniai El Dorado futótüzet, valamint egy tűzoltó halálát okozták – közölték hétfőn a hatóságok.

A szóban forgó tűz szeptember 5-én keletkezett, amikor Refugio Manuel Jimenez Jr. és Angela Renee Jimenez  a San Bernardino-hegység lábánál az El Dorado Ranch Parkban tartott babaváró bulit. A party-n használtak egy füstgeneráló eszközt, amelyet a házaspár, egy mezőre helyezett, azonban a nagy szárazság miatt hamar lángra kaptak a növények – írta a The New York Post.

A lángok öt lakóházat és 15 másik épületet pusztítottak el, valamint több száz házból kellett evakuálni a lakosokat. A tűz mintegy hétezer hektáron okozott hatalmas károkat.

A tűzoltók keményen küzdöttek a lángok ellen, Charles Morton, az elit Big Bear Interagency Hotshot Squad 39 éves vezetője azonban életét vesztette oltás közben. Morton 18 évig dolgozott tűzoltóként, főleg az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálatánál.  A lángok további 13 embert sebesített meg.

Erdőtűz pusztít egy hegyoldalon a dél-kaliforniai Yucaipa közelében 2020. szeptember 7-én. Vélhetően egy babaváró ünnepségen használt pirotechnikai eszköz okozta a hét végén a kaliforniai El Doradóban lángra lobbant, már mintegy hétezer hektárt elpusztító újabb tűzvészt (Fotó: MTI/EPA/Kyle Grillot)

Refugio Manuel Jimenez Jr. és Angela Renee Jimenez  vádja emberölés, azonban nem vallották magukat bűnösnek. A házaspárt a szeptember 15-i bírósági időpontig szabadon engedték, azonban a jelentés szerint több mint 20 év börtönbüntetést is kaphatnak, ha minden vádpontban elítélik őket.

A címlapfotó illusztráció