×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Magyarországot is bírálta Jourová az Európai Bizottság kedden közzétett jogállamisági jelentésében

 

Egyebek mellett az igazságszolgáltatás helyzetét, a korrupcióellenes stratégiát és a média sokszínűségét bírálta Magyarországgal kapcsolatban az Európai Bizottság ma közzétett, úgynevezett jogállamisági jelentése. Vera Jourová, a testület alelnöke az uniós helyreállítási terv elfogadásával kapcsolatban azt mondta: Brüsszel akár napokon belül is meg tud állapodni Magyarországgal és Lengyelországgal – hangzott el az M1 Híradójában.


Vera Jourová kijelentette: Brüsszel akár napokon belül is meg tud állapodni Lengyelországgal és Magyarországgal.

A jelentésben felmerül a gyermekvédelmi törvény ügye is. Erre Varga Judit igazságügyi miniszter úgy reagált: Újabban a gyermekvédelem miatt zsarolja Magyarországot a bizottság. A miniszter a közösségi oldalán azt írta: Magyarország most éppen amiatt nem jogállam szerintük, mert a legmagasabb szinten védjük a gyermekek és a szülők jogait. Mint írja: az a bajuk, hogy nem engedünk LMBTQ-aktivistákat és semmilyen szexuális propagandát a magyar iskolákba és az óvodákba.

Hidvéghi Balázs: „Politikai zsarolás, jogi köntösbe bújtatva”

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője, Hidvéghi Balázs szerint: „ez a hazug jelentés nem más, mint egy politikai zsarolási kísérlet hazánkkal szemben.

Mindezt azért, mert szembemegyünk a brüsszeli fősodorral. Nemet mondunk a bevándorlásra, megvédjük a gyermekeinket, és nem engedjük be az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba és iskolákba.

A jogállamisági jelentés nem más, mint politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva – reagált az Európai Bizottság állásfoglalására a fideszes EP-képviselő.

Hidvéghi hozzátette: a brüsszeli jelentés tele van abszurd állításokkal, és „jól látszik, hogy a Soros-szervezetek mondták tollba”.

Címlapkép: Vera Jourová (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Yves Herman)