×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Jourová: A média és az igazságszolgáltatás szabadsága több EU-tagországban aggodalomra ad okot

 

Noha általánosságban javult a jogállamiság helyzete az Európai Unióban, több tagországban továbbra is aggodalomra ad okot az igazságszolgáltatás függetlenségének és a média helyzetének fokozódó romlása – jelentette ki az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke Brüsszelben, a testület második jogállamisági jelentésének bemutatásakor. Cikkünk frissül.

Vera Jourová kedden kiemelte: a jelentés rámutat, hogy a tagállamok előrelépést értek el a jogállamisággal kapcsolatos kérdések kezelése terén, ugyanakkor határozott fellépést sürget a korrupcióellenes fellépés hiányosságának felszámolására. Továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy míg a civil társadalom a tagállamok többségében széles körű támogatást élvez, másutt komoly fenyegetéssel, fizikai vagy szóbeli támadásokkal, megfélemlítéssel néz szembe.

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a jelentés megállapításai nyomán a tagállamok a következő évben a jogállamiság megerősítésén dolgoznak majd – tette hozzá az uniós biztos.

Tudósításunk hamarosan bővül.

A címlapfotó illusztráció.