Megint kijárási tilalmat rendeltek el egy görög szigeten

 

Görögországban ismét szigorításokat vezetnek be, miután a koronavírus delta variánsa miatt jelentősen megemelkedett az új fertőzöttek száma. A vendéglátóhelyiségek belső tereiben, a színházakban és mozikban csak azok tartózkodhatnak, akik igazolni tudják, hogy megkapták az oltást. A turisták körében népszerű Mikonosz szigetén pedig egy hétre kijárási tilalmat rendeltek el éjjel egy és reggel hat óra között – hangzott el az M1 Híradójában.


Üresen tátonganak az utcák a görögországi Mikonosz szigetén. Ritka látvány ez a népszerű üdülőhelyen, ahol általában a reggeli nap első sugaráig buliznak a turisták. Ám szombat estétől egy héten át erre nem lesz lehetőségük. Mikonoszon ugyanis ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos megbetegedések száma, a görög kormány ezért éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a sziget területére.

Az Égei-tengeri szigeten július 26-áig betiltották a zenés szórakozást a bárokban és az éttermekben,

hajnali egy és reggel hat óra között pedig csak azok hagyhatják el otthonukat, akik munkába mennek, vagy egészségügyi okokból kénytelenek elindulni.

Görögországban a delta variáns terjedésével az elmúlt héten jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma, szombaton több mint 2500 új esetet regisztráltak.

A járvány új hullámának megfékezése érdekében a héten a görög kormány nemzeti szintű korlátozást vezetett be, amelynek értelmében a vendéglátóhelyiségek belső terein, valamint a színházakban és mozikban csak azok tartózkodhatnak, akik tudják igazolni, hogy megkapták a vírus elleni oltást.

Görögországban eddig a lakosság körülbelül fele kapta meg valamelyik vakcina első dózisát,

ám a nyár végéig szeretnék elérni a 70 százalékos átoltottságot. A görög miniszterelnök ezért a héten bejelentette, hogy az idősotthonok dolgozóinak azonnal kötelező beoltatni magukat, szeptember 1-jétől pedig az egészségügyi dolgozók számára is kötelezővé fogják tenni az oltást.

A címlapfotó illusztráció.