Lövöldözés és pánik a baseballmérkőzés alatt – bárokban kerestek menedéket a rémült szurkolók

 

Négy embert meglőttek Washingtonban a nemzeti baseball stadion előtt, miközben bent egy meccs zajlott.

Több ezer néző hallotta a lövöldözés hangját. A hangosbemondón felszólítottak mindenkit, hogy maradjon a helyén.

A stadionban azonban pánik tört ki, sokan az utcára rohantak, mások egy közeli bárban kerestek menedéket, ahol asztalokat fordítottak fel, hogy elbújjanak mögéjük.

A stadionon belüli zűrzavar során a baseballcsapat sztárjai, Fernando Tatis Jr. és Manny Machado kinyitották a pálya területére vezető kaput, így néhány megrémült szurkoló a csapat kispadján keresett menedéket – írta Andrew Golden, a Washington Post munkatársa a Twitteren.

Egyszerűen kaotikus volt a helyzet” – mondta Mark Carlson, vezető bíró.

A rendőrök lezárták a területet, egyelőre tart a nyomozás. Már megtalálták a lövöldözéssel összefüggésbe hozott járművek egyikét – olvasható a Fox News cikkében. 

Az egyik áldozat – egy nő – ártatlan járókelő volt, akit a kereszttűzben lőttek le, amikor a stadion előtt autóban ülő fegyveresek tüzet nyitottak egymásra – mondta Ashan Benedict, a fővárosi rendőrség ügyvezető rendőrfőnök-helyettese szombat esti sajtótájékoztatóján. A rendőrségi tájékoztatás szerint egyik áldozat sérülése sem életveszélyes.

A lövöldözés mindössze egy nappal azután történt, hogy az ország fővárosában lelőttek egy hatéves kislányt és megsebesítettek öt felnőttet egy hasonló incidensben.