Varga Judit: Az LMBTQ népszerűsítése tilos és ez fáj Brüsszelnek

 

A bizottság ma megküldött hivatalos felszólításában egyértelművé teszi, hogy az a baja a köznevelési törvény módosításával, hogy nem engedjük be köznevelési intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit – reagált Varga Judit igazságügyi miniszter arra, hogy az Európai Bizottság eljárást indított a gyermekvédelmi törvény miatt Magyarország ellen.

 

Csak kibújt a szög a zsákból” – írta a Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.


Az Európai Bizottság eddig tagadta, hogy az lenne a problémája a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét a magyar óvodákban és iskolákban.

A bizottság ma megküldött hivatalos felszólításában azonban egyértelművé teszi, hogy az a baja a köznevelési törvény módosításával, hogy nem engedjük be köznevelési intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit.

A bizottság szerint azon tilalom, melynek értelmében »a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások« az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását” – írja.

A népszerűsítés tilos és ez fáj a bizottságnak – hangsúlyozta.

Magyarul azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ- aktivistákat az iskolákba. Ezek alapján, remélem, hogy a hazai és nemzetközi sajtó korrigálja a tegnap széles körben terjesztett álhíreit” – mutatott rá Varga Judit.

A címlapfotó illusztráció.