×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Bakondi: Összefüggés van az egészségügyi és a migrációs helyzet között

 

Az egészségügy és a migráció összefüggése nem elhanyagolható, ezért foglalkozik ezzel is a nemzeti konzultáció – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója keddi videóüzenetében.

Bakondi György azt mondta: a járványhelyzet miatt egyáltalán nem csökkent az Európát érintő migrációs nyomás a három fő „migrációs főútvonalon”, köztük a balkánin sem.

A migráció az elkövetkező években változatlanul „elkísér bennünket” – közölte a főtanácsadó. Felhívta a figyelmet az afgán helyzetre, amelynek romlásával újabb tömegek indulhatnak útnak.

Kiemelte, hogy minden esetben, amikor nő az érkező migránsok száma, egyes civil szervezetek és a brüsszeli bürokrácia újra és újra előveszi a kötelező betelepítési kvótát.

A magyar kormány viszont továbbra sem ért egyet a kötelező szétosztás tervével – jelentette ki.


A mostani nemzeti konzultációban azt is megkérdezik, szükséges-e a járvány időszakában és a következő két évben teljes „migránsstop”  bevezetése – közölte Bakondi György, aki arra kérte az embereket, vegyenek részt a nemzeti konzultációban, és erről a kérdésről is nyilvánítsák ki a véleményüket.

A címlapfotó illusztráció.