Hat regisztrált szexuális bűnelkövető a meleg férfikórusban?

 

Összesen hat, szexuális bűncselekmények miatt nyilvántartott személyt azonosított a San Franciscó-i Meleg Férfikórusban a patriots.win nevű konzervatív amerikai weboldal. A dalt az élénk támadások miatt leszedték a legismertebb internetes videómegosztó oldalról.

 

Mint arról a hirado.hu is beszámolt, a San Franciscó-i Meleg Férfikórus (San Francisco Gay Men’s Chorus) egy gunyoros hangvételű dalban ígérte meg, hogy eljönnek a gyermekekért és „megtérítik” őket.


A Donald Trumphoz közel álló patriots.win egy névvel, fotóval és személyi adatokkal alátámasztott összeállítást közöl a kórus hat tagjáról, mely szerintük azt bizonyítja: ezek a személyek korábban szexuális bűncselekményt követtek el.

Az LMBTQ Nation nevű lap „jobboldali trolloknak” minősítve a kórus tagjaival kapcsolatos információk közreadóit, cáfolta, hogy az érintett kórustagok szerepelnének a szexuális elkövetők listáján. A szexuális bűnözők egyesült államokbeli listája és a kórus egyes tagjainak nevei között vannak egyezések, ám egyelőre nem egyértelmű, hogy az érintett személyek azonosak-e a kórustagokkal.

A 444.hu egyébként azonnal védelmébe vette a San Francisco-i kórust.

(Fotó: patriots.win)

Ismert: az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedekben meghozott törvények alapján minden amerikai államnak listát kell vezetnie a gyermekek elleni szexuális bűnelkövetőkről.

A regisztráltaknak tíz éven át évente kötelezően jelenteniük kellett lakcímüket (akik erőszakos szexuális ragadozónak minősültek, azoknak életük végéig, negyedévente) az úgynevezett Adam Walsh-törvény három szinten határozta meg a bűnelkövetőket. A hármas szintű bűnözőknek háromhavonta kell életük végéig jelenteniük tartózkodási helyüket, a kettes szintűeknek félévente huszonöt éven keresztül, az egyes szintűeknek pedig évente tizenöt éven keresztül. Ha ezt nem teszik meg, az újabb bűncselekménynek minősül. A törvény alapján országos lista is készült, amelyen államokra lebontva vagy név szerint lehet rákeresni a feltételezett elkövetőkre.

Egyébként a kórus közösségi oldalon is szereplő dalát később leszedték a Youtube-ról úgymond a dalt övező „félreértések” és „fenyegetések” miatt. A Twitteren  nyilvánosságra hozott közleményükben mindezért a szélsőséges, konzervatív médiát tették felelőssé.