×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orbán Viktor: Újra kopogtat egy régi veszély, a tömeges migráció

 

A Nyugat-Balkán stabilizálása, a migrációval szemben védekezésre való ereje és képessége nélkül Magyarország sem lesz biztonságban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Belgrádban.

 

A magyar kormányfő a szerb államfővel való belgrádi találkozója után közölt rövid Facebook-videóban Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány csillapodásával újra egy régi veszély, a tömeges migráció kopogtat az ajtónkon.

„A szerb-magyar együttműködésnek a következő években lesz újra egy régi, jól ismert problémája ez a délről érkező migráció. Ha valaki figyeli az Afganisztánból jövő híreket, láthatja, hogy máris naponta több ezren hagyják el az országot, a helyzet drámai romlása miatt. Akadály nélkül jutnak el Törökországba és onnan csak egy lépés a Balkán és Magyarország. A Nyugat-Balkán stabilizálása, a migrációval szemben védekezésre való ereje és képessége nélkül Magyarország sem lesz biztonságban” – mondta a kormányfő.

Mint ismert Orbán Viktor csütörtökön Belgrádba látogatott, ahol Aleksandar Vucic szerb államfővel találkozott.

Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, Magyarország minden támogatást megad Szerbiának az európai uniós tagság elnyeréséhez, és ha Magyarországnak lesznek nehézségei, számíthat Szerbiára – mondta a magyar miniszterelnök.

Címlapfotó: