×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy bokszoló és egy rapper – ők a fejbe lőtt holland újságíró merénylői

 

Egy lengyel bokszoló és egy hollandiai rapper – lassan világosodik a kép, kik követhették el a Peter R. de Vries bűnügyi riporter elleni, életveszélyes sérülésekkel járó merényletet, s az is, ki van a háttérben. Hollandiában járunk, tehát a mozgatórugó – természetesen – a drog. A Bild fölveti, hogy a „marokkói maffia” akarta eltenni az újságírót láb alól.


Kevesebb mint egy órára volt szüksége ahhoz a holland rendőröknek, hogy letartóztassanak két gyanúsítottat Peter R. de Vries holland rendőrségi riporter meggyilkolása után – írja a Bild című német lap. Az egyik gyanúsított a lengyel Kamil E. (35), aki a holland Gelderland tartományban él. A véres támadás után állítólag ő ült a menekülő autó volánjánál.

A szomszédok a Telegraaf című lapnak elmondták, hogy Kamil E. egy-két hónappal ezelőtt költözött be. A jelentés szerint ott élt terhes feleségével és két gyermekével. Rosszul beszélt hollandul, és alig tudott köszönni. A szomszédok kedves emberként jellemezték.

Kamil E. az interneten feltüntetett képein bokszolóként állította be magát. Nem irodalomtanárként keresi kenyerét: egy másik ügyben már a múlt héten is őrizetbe vették Delano G-vel együtt.

A második feltételezett merénylő a rotterdami Delano G. nevű rapper. Állítólag ő adta le az öt lövést de Vriesre. Tiel településen a Delano G. a közelmúltig egy zenei kiadót vezetett. A curacao.nu hírportál szerint Delano G. arubai származású (a Karibi-szigetvilág része – a szerk.) – írja a Panorama című holland lap.

Ridouan Taghi (Forrás: Facebook)

A Boevennieuws című holland lap jelentése szerint minden jel arra mutat, hogy a támadást Ridouan Taghi parancsára követték el. Peter R. de Vries Taghi halállistáján szerepelt, amit a drogfőnök a bűnügyi tudósítónak írt levelében viszont tagadott – közli a Panorama. A Bild szerint a marokkói maffia akarta eltenni láb alól a holland újságírót.