Nem emberölés volt, hanem gyermekgyilkosság

 

A brutálisan meggyilkolt 13 éves bécsi kislány családja, gyermekgyilkosságnak tekinti gyermekük meggyilkolását, és nem emberölésnek. 

Mint arról korábban beszámoltunk holtan találtak egy 13 éves kislányt Bécs 22. kerületében. Három gyanúsítottat tartóztattak le az eset kapcsán, a negyedik férfi ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Mind a négy gyanúsított Afganisztánból származik, és állítólag 16 és 25 év közöttiek. A 13 éves áldozat valószínűleg önként ment az afgán férfiak lakására, akik bedrogozták, megerőszakolták, majd megölték, a holttestét pedig az utcán hagyták, egy fának támasztva. A letartóztatott férfiak közül az egyik azt állítja, Leonie a barátnője volt.

„Leonie a barátnőm volt. Néhányszor találkoztunk korábban, soha nem tettem volna vele semmit” – állítja a férfi. A vizsgálatoknak tisztázniuk kell, hogy valóban ez-e az igazság, azonban Leonie szülei egyértelműen kijelentették, hogy a férfi hazudik, ugyanis lányuk mindössze 13 éves volt, nem volt barátja – írta a Heute hírportál.
A meggyilkolt kislány  édesapja továbbá kihangsúlyozta:
„Gyakran ölnek meg nőket, de ez gyermekgyilkosság volt, és nem emberölés.”

Az egyik afgán férfi szomszédja azt állítja a Heute TV-nek, hogy kizárt, hogy a férfi 18 éves legyen. Karl Nehammer belügyminiszter utasítására az osztrák ügyészség CT-vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön: valóban 18 éves-e a bécsi bűncselekmény elkövetője, vagy csak az első migrációs hullám sodrában, 2016-ban kiállított osztrák papírjai szerint számít fiatalkorúnak. Ha a gyanúsítottak valóban 19 év alattiak, akkor ügyük a fiatalkorúak bírósága elé kerül. Ebben az esetben az emberölésért kiszabható legsúlyosabb büntetés 15 év, szemben a felnőttek számára adható életfogytiglannal.

Az ügy kapcsán a német sajtó arról ír, hogy Ausztria szembenéz a bevándorlásüggyel és a kitoloncolásokkal, a német politika viszont még mindig hallgat.

A kislány szülei szociális és egészségügyi területen dolgoznak, az apa sürgősségi mentős, az anya pedig ápolónő. „Mindkettőnknek volt már dolga menedékkérőkkel a munkánk során. Egyszerűen csak nem értem, miért szabad itt tartózkodniuk, ha valaki rabolt, ölt vagy bántalmazott másokat.” 

A szülők jelenleg próbálják elterelni a figyelmüket – amennyire ezt ilyenkor lehet, azonban az édesapa elmondta, minden egyes cikket elolvas amit lánya ügyéről írnak.