Hasznos idiótának nevezték a holland miniszterelnököt, aki „letérdeltetné” Magyarországot

 

Mark Rutte holland kormányfő csütörtökön elítélően nyilatkozott a magyar pedofiltörvény kapcsán.

Geert Wilders holland politikus közösségi oldalán szállt bele Ruttéba, miután a holland kormányfő a pedofiltörvény kapcsán úgy nyilatkozott: Magyarországnak vissza kell vonnia a törvényt és „térdre kell ereszkednie”.

Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője Facebook-bejegyzésében nem finomkodott, Ruttét „hasznos idiótának” nevezte, majd emlékeztetett arra is, hogy a holland kormányfő hazudott a kormányalakítási tárgyalásokról, továbbá felhívta a figyelmet, hogy Rutte bevándorláspárti politikája vezetett az LMBTQ emberek elleni erőszakhoz.

Varga Judit magyar igazságügyi miniszter is közösségi oldalán bírálta a holland kormányfő szavait. Mint írta: „Rutte úr a régi gyarmatosító arrogancia hangján szólalt meg, amikor térdelésre szólította fel a magyarokat! Amíg élek minden erőmmel azért fogok harcolni, hogy magyar embernek sose kelljen térdelnie se Rutte nevű, se semmilyen más gyarmatosító előtt. Hollandia vezetője ezzel a mondatával kiírta magát a civilizált emberek köréből!”

A parlamentben is vitát kavart Rutte kijelentése

A hollandiai törvényhozás határozatot fogadott el, amelyben elítélték a magyar pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt. Dr. Pepjin van Houwelingen, a Fórum a Demokráciáért (FvD) párt képviselője a szavazást megelőző vitában azt mondta, hogy ő védené meg Magyarországot, hiszen az „jelenleg nincs itt az ülésteremben”. A politikus véleménye szerint Mark Rutte Miniszterelnök azért utazik az EU-csúcsra, hogy kioktassa a kelet-közép-európai országokat.

Van Houwelingen felhívta a figyelmet a Közép-Kelet Európával szemben alkalmazott kettős mércére is. Véleménye szerint ugyanis míg

az említett régió országait amiatt bírálják, mert nem eléggé „melegbarát”, addig olyan muszlim többségű országokból ösztönzik a bevándorlást Európába, ahol a homoszexualitás konkrétan illegális sőt, esetenként bűncselekmény.