×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Támogatná a migrációs népszavazást a franciák nagy többsége

 

A francia CSA Intézet ezer embert kérdezett meg arról, hogy akarnak-e egy migrációval kapcsolatos népszavazást. A felmérés nemrégiben közzétett eredménye szerint a megkérdezettek mindössze 19 százaléka ellenzi a bevándorlásról szóló népszavazás lelehetőségét.

 

A nők valamivel nagyobb arányban szavaztak a bevándorlási népszavazás megtartása mellett, mint a férfiak, 63 százalékuk 62 százalékkal szemben – derül ki a közvélemény-kutató jelentéséből.

Korcsoportokra lebontva a 18 és 24 év közötti válaszadók támogatták leginkább, hogy legyen népszavazás a kérdésben, közel hét a tízhez, szemben az 50 és 64 év közöttiekkel, akik 58 százalékban támogatták azt.

Ami a politikai hovatartozást illeti, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (RN) támogatói

98 százalékos támogatottsággal, elsöprő többségben tették le voksukat a bevándorlásról szóló népszavazás mellett.

Le Pen már korábban is felvetette a bevándorlásról szóló népszavazás gondolatát, először 2019-ben, amikor több lehetséges népszavazási kérdést javasolt, például a születési joggal járó állampolgárságról, a családegyesítésrő, valamint arról, hogy Franciaországnak vissza kellene-e vennie az ellenőrzést saját határai felett.

„Ezekre a kérdésekre a franciáknak joguk van válaszolni, joguk van kérdezni, mert az elmúlt 30 évben olyan bevándorlási politikát folytattak, amely ellentétes az akaratukkal”

– mondta a Nemzeti Összefogás vezetője.

Le Pen azonnali népszavazást ígér a migrációról, ha megnyeri az elnökséget.

Márciusban Le Pen ismét felvetette az ötletet, és azt mondta, hogy egy bevándorlási népszavazás lenne az első intézkedése, ha a 2022-es francia elnökválasztáson elnökké választanák.

A címlapfotó illusztráció.