Etiópiából indultak: huszonöt holttest a jemeni partoknál

 

Halászok huszonöt olyan bevándorló holttestére bukkantak Jemen partjainál, akik feltehetőleg a Perzsa (Arab)-öbölbeli gazdag országokba próbáltak eljutni – közölte egy jemeni helyi tisztségviselő az AFP francia hírügynökség hétfői jelentése szerint.

A halászok 25 holttestre bukkantak a tengerben” a Báb-el-Mandeb-szoros (a Dzsibuti és Jemen közötti térség) közelében – mondta Dzsalíl Ahmed Ali, hozzátéve, hogy a 160-200 embert szállító hajó két napja borult fel. A többiek sorsa nem ismert.

Az évek óta tartó jemeni polgárháború ellenére a térségben továbbra is zajlik az illegális migráció, elsősorban Etiópiából indulnak útnak a jobb élet reményében. Az olyan gazdag öbölbeli országokban, mint Szaúd-Arábia vagy az Egyesült Arab Emírségek, számos külföldi vendégmunkás dolgozik, akik elsősorban az indiai szubkontinensről vagy Afrikából érkeznek.


Az ENSZ szerint mintegy 32 ezer illegális – elsősorban Etiópiából érkezett – bevándorló rekedt a csaknem hét éve polgárháború sújtotta Jemenben, amely polgárháború miatt a világszervezet szerint a világ legnagyobb humanitárius tragédiája alakult ki az országban.

A címlapfotó illusztráció.