Zöldségeseknél kötött ki a biobanán közé rejtett fél tonnányi kokain

 

A rendőrség becslése szerint egymillió euró (348 millió forint) értékű kokaint találtak banános kartonokba rejtve a bajorországi Erdingben. A Latin-Amerikából érkezett drogot tartalmazó kartondobozokat ki is szállították a helyi kiskereskedőknek, a rendőrségnek utólag kellett összeszednie a szállítmányt.

A csempészett kokaint 1500 banános kartonba rejtették a drogkereskedők, amelyeket május közepén kiszállítottak kiskereskedőknek Bajorország-szerte. A Közép-Amerikából érkezett drogszállítmányra egy helyi logisztikai vállalat dolgozói találtak rá a szemétlerakóban – számolt be a német online sajtó kedd reggel.

A német vámhatóság keddi közleménye szerint a szállítmányt a környékbeli üzletekbe kiszállító teherautósofőrök eredetileg „nem tulajdonítottak nagy jelentőséget annak, hogy a doboz idegen tárgyakat tartalmazott”.

Mint mostanra kiderült, banán helyett nejlonzacskóba csomagolt és ragasztószalaggal átkötözött kokain volt a dobozokban.

A vámhatóság közölte azt is, hogy a biobanán Ecuadorból teherhajón szállították Hollandiába, majd onnan kamionnal Erding város logisztikai negyedébe.

A címlapfotó illusztráció.