×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Valótlan koronavírus-adatokat tett közzé az indiai kormány

 

Az Egészségügyi Világszervezet tudósai aggasztónak tartják az indiai koronavírusos megbetegedéseket. Az ország mért adatai halálozási számokat illetően nem egyeznek a valós számokkal.

 

Az Egészségügyi Világszervezet vezető tudósa Soumya Swaminathan kedden nagyon aggasztónak nevezte az indiai helyzetet a növekvő fertőzési arányok és halálozások tekintetében, különösen azért, mert valószínűleg sok mérési adat nem felel meg a valóságnak.

„El kell végeznünk néhány számítást, hogy kiderítsük, mennyien betegedtek meg valójában”

-mondta a tudós.

Az indiai kormány hétvégén enyhe csökkenést jelentett be, a megfertőződések és a halálesetek számában is. Az országban a hétvégi adatok szerint 329 942 napi fertőzöttet és 3876 halálesetet regisztráltak.

Annak ellenére, hogy a fővárosi területeken, például Mumbaiban és Delhiben enyhülhet a járvány, úgy tűnik, a vírus új hulláma több vidéki térségben érvényesül, amelyeket nehezebb ellenőrizni.

Hétfőn India egyik vidéki térségében több tucat holttestet találtak a Gangesz folyóba dobva, akikkel kapcsolatban joggal merülhet fel a kérdés, hogy nem regisztrált vírusfertőzöttek voltak-e.