Akiket beoltanak, mehetnek a kastély kínzószobájába

 

A törcsvári kastély a legnépszerűbb erdélyi látványosság, amiben Drakula legendájának vannak elévülhetetlen érdemei. A kastélyban oltópont nyílt, ahol bármely román állapolgár ingyen beoltathatja magát.

Erdély legismertebb és legszebb várkastélya a Drakula legendájáról elhíresült Törcsvár. A már messziről festői látványt nyújtó, tökéletes állapotú vár az utóbbi években a „Drakula-kultusz” egyik meghatározó állomásává vált, melyet a koronavírus miatt most oltóponttá alakítottak.

A romániai orvosok úgy döntöttek, hogy a Törcsvár előtt is megkaphatják koronavírus elleni oltásukat a Romániában élők. Május minden hétvégéjén úgynevezett „oltási maratonokat” tartanak a 14. századi emeletes kastély előtt, melyre időpont foglalás nélkül érkezhetnek azok, akik be szeretnék oltatni magukat.


Meg akartuk mutatni az embereknek, hogy lehet nagyon eltérő módon is oltást kapni

– mondta Alexandru Priscu, a törcsvári kastély marketingvezetője.

Azok, akik megkapják a Pfizer vakcináját, kapnak egy „oltási oklevelet”, illetve számukra ingyenes a belépés a kastély kínzószobáiba

– tette még hozzá Priscu.

A program első hétvégéjén csaknem 400-an kapták meg az oltást a várkastélyban. Priscu továbbá azt is elmondta, hogy rengetegen külföldi kereste meg azzal, hogy a kísérteties környezetben szerették volna megkapni az oltásukat, azonban rossz hírt kellett közölnie velük, mert hivatalosan csak romániai lakosok kaphatnak a helyszínen oltást.

A járvány kezdete óta Romániában több mint egymillió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 29 034 ember vesztette életét a vírus miatt.