×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Iszlamista szélsőségesek robbanthatták fel a volt maldív-szigeteki elnököt

 

Iszlamista szélsőségesek után nyomoznak a maldív-szigeteki hatóságok a Mohamed Nasíd volt államfő ellen csütörtökön elkövetett pokolgépes merényletet követően – tudatták a hatóságok szombaton.

Az ügyészség és a rendőrség arról számolt be, hogy két embert őrizetbe vettek, akik kapcsolatba hozhatók iszlám szélsőségesekkel.

Az eddig őrizetbe vett személyek és az összegyűjtött információk alapján kijelenthető, hogy van kapcsolat a gyanúsítottak és szélsőségesek között” – jelentette ki Husszein Samím ügyész újságíróknak, hozzátéve, hogy köröznek egy harmadik embert is. A rendőrség szerint többen is részt vettek a robbantás kitervelésében és végrehajtásában.

Nem sokkal korábban Nasíd családja tudatta, hogy a volt elnök jobban van életmentő műtétje után, magához is tért. „Levették a lélegeztetőgépről, önerőből lélegzik. Váltottunk is pár szót. Azt mondta, erősebben fog visszatérni, és én hiszek neki” – mondta a testvére.

Az 53 éves Mohamed Nasíd volt a Maldív-szigetek első demokratikusan választott elnöke. 2012-ben leváltották és elűzték az országból, amit ő puccsnak nevezett. Jelenleg a kormányzó Maldív Demokrata Párt és a parlament elnöke. Rendszeresen bírálja az iszlám szélsőségeseket a szunnita muszlim többségű szigetországban.

A címlapfotó illusztráció.