×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Véres római vakáció: örökre börtönben maradhat két diák

 

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek két kaliforniai diákot, miután megöltek egy rendőrt Rómában. A két diák egy nyaralás alkalmával végzett az álruhás rendőrrel.

Két amerikai állampolgárt életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtott az olasz esküdtszék egy római rendőr meggyilkolása miatt – olvasható az Insider oldalán.

Többrendbeli bűncselekményekért e hét szerdán ítélték el a 21 éves Finnegan Eldert és a 20 éves Gabriel Natale-Hjorthot többrendbeli bűncselekményekért. A két amerikai diák 2019-ben a római Trasteverében nyaraltak, ahol

egy balul elsült kábítószer-ügylet során halálra késelték a 35 éves Cerciello Rega beépített rendőrt.

A két fiatal kábítószert próbált vásárolni Róma Prati negyedében, egy mérföldre Vatikántól, amikor rájöttek, hogy átverték őket, és nem a megbeszélt árut adták át nekik.

Bosszúból ellopták a közvetítő táskáját, és kijelentették, hogy csak akkor adják vissza neki, ha a pénzt és a kábítószert is megkapják.

Az eladó erre értesítette a rendőrséget, és a diákoknak ígért időpontban a két beépített rendőr meg is jelent a találkozóhelyen. A letartóztatási kísérlet meghiúsult, Finnegan Elder kést rántott és többször megszúrta a rendőrt. Az álruhás rendőr a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A címlapkép illusztráció.