×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin tájékoztatta a Magyarországot kioktató külföldi sajtót a Jobbik antiszemita ügyeiről

 

A miniszter asszony közösségi oldalán osztott meg egy képet a német sajtónak küldött leveléről.

„Tájékoztattam az egyik legnagyobb német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadóját a magyarországi baloldal és szélsőjobb együttműködéséről” – írja Facebook-posztjában Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin hozzátette: „Érdekes módon az európai, általában az antiszemitizmus miatt aggodalmát kifejező sajtó kommentár nélkül figyeli a magyarországi történéseket.”

Novák Katalin posztjában kiemelte: „a közelmúltban a FAZ-ban megjelent egy írás, mely a Jobbik EPP-hez való csatlakozását vizionálta. Ezért küldtem egy összeállítást a kiadónak a jobbikos képviselők nyíltan antiszemita megnyilvánulásaiból.”

Ismert, hogy a baloldal korábban a Jobbik „politikai karanténba” helyezését követelte, sőt nem egy esetben náci pártnak nevezte. Gyurcsány Ferenc számtalan alkalommal elhatárolódott az antiszemita és cigányellenes húrokat pengető párttól, mára azonban egyik legfőbb szövetségesének tekinti a Jakab Péter vezette alakulatot.

@tiktokajigmFerenc és a nácik ##magyarorszag ##gyurcsanyferenc ##politika ##jobbik ##jakabpeter ##gyurcsany ##demokratikuskoalíció ##hungary♬ eredeti hang - TikTokaji