×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Mit szól hozzá, hogy Dánia zéró bevándorlási tervet hirdetett?

 

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke szerint az amúgy is kihívásokkal küzdő társadalmi kohézió megtartása miatt fontos, hogy minél kevesebb bevándorló célozza meg országukat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, mit gondolnak arról, hogy a dán kormány célja, hogy senki ne kérjen menedéket az országban


Több mint 21 ezer bevándorló érkezett 2015-ben az 5,8 millió lakosú Dániába, melyet a jelenlegi kormányzás, és a dán lakosok sem néztek jó szemmel. Mette Frederiksen 2017-ben az ellenzék vezetőjeként ismertetett egy tervezetet, amely visszaküldené a bevándorlókat az afrikai fogadóközpontokba. A dán miniszterelnök nem rejtette véka alá, hogy a céljuk az, hogy minél kevesebb migráns vegye célba országukat.

Az Európai Bizottság svéd belügyi biztosa, Ylva Johansson rossz szemmel nézi Dánia lépését, és úgy gondolja, a halálba küldi az ország az embereket. A dánok azonban teljesen máshogy vélik, szerintük sokan kihasználják a dán jóléti társadalmat.

Úgy gondolják, ha valaki nem tett semmit annak érdekében, hogy integrálódjon, megtanulja a nyelvet vagy bekapcsolódjon a dán társadalomba, akkor nincs keresnivalója az országban.

A címlapfotó illusztráció.