Bravúros módon mentettek meg két medvebocsot az erdőben - VIDEÓ

 

Erdélyben, pontosabban Hargita megyében két kétségbeesett medvebocs kószált az erdőben egyre jobban legyengülve. Végül vadőrök mentették meg az édesanyjukat elvesztett állatokat. A bocsok medveárvaházba kerültek.

A Királyhágó Nemzeti Park vadőrei két legyengült medvebocsot találtak az erdőben, akik valószínűleg napok óta keresték az anyjukat – írja a foter.ro portálja.

A két bocs rendkívül nyugtalan volt, elképzelhető, hogy már több napja vesztették el anyjukat. Nemcsak riadtnak tűntek a bocsok, hanem le is voltak gyengülve, de egyikük félelmében mégis pillanatok alatt felmászott egy fára.


Az egyik vadőr ezután rögtön utána eredt és sikerült is elkapnia a kis medvét, amit a nyakszirtjénél fogva leadott a kollégájának. A morgó medvebocsokat ezután ketrecbe rakták, majd egy medveárvaházba kerültek.

Erdélyben egyébként rengeteg medve él, melyek sokszor az embereket is háborgatják, előfordulnak medvetámadások is.

Erdély székelyföldi vidékén élhet a legtöbb barnamedve. Székelyföldi adatok szerint a vadásztársaságok által becsült szám Hargita megyében 1900 fölötti, Kovászna megyében 1500-1600 közötti, míg Maros megyében 1300 körüli. A vadgazdálkodási szakemberek azonban vitatják a vadásztársaságok által közölt számok hitelességét.

 

A címlapfotó illusztráció.