Polgárháború robbanhat ki Macron bevándorláspárti politikája miatt

 

„Fel kell lépni az iszlamizmus és a külvárosi hordák ellen. Ha nem lesz változás, az Franciaország széteséséhez vezethet” – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat tartalmaz az a véleménycikk, amelyet nyugalmazott tábornokok, magas rangú tisztek és jelenleg is szolgáló katonák írtak egy francia lapban. A szerzők szerint olyan politikusokra van szükség, akik megvédik a francia nemzetet. Még azt is felvetik, hogy a katonaság „beavatkozására lehet szükség”. Pénteken egy iszlamista tunéziai bevándorló késelt halálra egy rendőrnőt. A cikk még nem jelent meg – közölte az M1 híradója.


Nem csillapodnak a kedélyek Rambouillet-ban, ahol pénteken egy Tunéziából érkezett illegális bevándorló halálra késelt egy rendőrnőt. A hét végén százak gyűltek össze a városháza előtt, hogy leróják kegyeletüket az áldozat emléke előtt.


Félek. Már nem tudom, biztonságban vagyunk-e a saját városunkban. Azzal együtt, ami itt történt, tulajdonképpen már sehol sem vagyunk biztonságban” – mondta a megemlékezés egyik résztvevője.

A nyomozást vezető francia terrorellenes ügyészség kiderítette, hogy a késelő 2009-ben érkezett illegálisan Franciaországba. A támadó keresztényellenes, szélsőséges iszlamista internetes oldalakat látogatott,

közvetlenül a támadás előtt pedig telefonján olyan videókat nézett, amelyek a mártírokat és a dzsihadizmust éltették.

Miközben a merénylet után a terrorellenes ügyész sietett leszögezni, hogy a tettes pszichés gondokkal küzdött, addig egyre többen  kérdőjelezik meg azt a politikát, amit a francia kormány képvisel a bevándorlás ügyében.

Abba kellene hagyni annak tagadását, hogy kapcsolat áll fenn az illegális migráció és a terrorizmus között. Európának és Franciaországnak vissza kell szereznie az ellenőrzést saját határai felett, úgy, hogy megfelelően kezeli a bevándorlást és felgyorsítja az illegális bevándorlók kiutasítását” – írta Twitter üzenetében a fővárost magába foglaló Ile-de-France régió elnöke.

Több nyugalmazott tábornok és több mint ezer katona pedig felhívással fordult Emmanuel Macronhoz és a hazafiasság megvédésére kérték az államfőt. Levelükben azt írták, hogy a szélsőséges vallási nézetek eluralkodása miatt az ország a polgárháború felé sodródik. Mint fogalmaztak: „holnap polgárháború vethet véget az egyre növekvő káosznak, a több ezernyi halott pedig az ön lelkén szárad.”

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en azt mondta:

Magyarországon nem történhet hasonló, mert a kormány már 2015 óta hatékonyan lép fel az illegális bevándorlással szemben, ezért sem alakulhatnak ki no-go zónák az ország területén.

„Nincsenek illegálisan itt tartózkodók, nincsenek nagy számban, tömegesen illegálisan érkezett és ezért tisztázatlan személyazonossággal itt tartózkodó letelepedett és adott körzetben együtt lakó embercsoportok. Épp ezért nem is kerülhetett sor és nem is kerül sor majd ezután sem olyan súlyos bűncselekményekre, amelyek egyes nagy migrációs befogadó országokba a mindennapok részévé váltak” – fogalmazott a főtanácsadó.

Bakondi György közölte: idén eddig 29 700 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan bejusson Magyarországra, és 270 embercsempész ellen indult eljárás.

A címlapfotó illusztráció.