Gúnyolódott a haldokló rendőrökön, miközben filmezte őket

 

Az ausztrál bíróság szerdán tíz hónap börtönbüntetésre ítélte az ország talán leggyűlöltebb személyét, aki haldokló rendőröket filmezett le és gúnyolt ki segítségnyújtás nélkül – számolt be róla a Fox News.

Tavaly áprilisban a rendőrség azért állíttatta félre a 42 éves jelzálogközvetítőt, Richard Puseyt, mert Porschéjával 150 km/h-s sebességgel hajtott Melbourne egyik autópályája szakaszán. A tragikus baleset az igazoltatás alatt következett be, amikor egy teherautó elütötte a rendfenntartókat a leállósávban. Pusey csak azért kerülte el a sérülést, mert ekkor épp az útszéli bokrok mögött vizelt.

A férfi ezt követően szánta el magát igazán gyomorforgató tettére. Elővette a telefonját, és segítségnyújtás nélkül elkezdte videóra venni a haldokló rendőröket. A trágár szavakkal tarkított felvételen olyan kommentárokat fűzött hozzá, hogy „igazság”, „teljesen elképesztő” és „gyönyörű”.


Azt hiszem itt végeztünk” – mondta Pusey. „Szerintem szerzek egy Ubert hazafelé

– tette hozzá.

Amikor az öt szemtanú közül az egyik, aki a sebesült rendőrök segítségére sietett, Pusey támogatását kérte, a férfi azt válaszolta:

„meghaltak”, majd folytatta a videózást.

A BBC beszámolója szerint Puseyt azzal vádolták, hogy a balesetet okozó teherautó alá szorult rendőrnő fölött állva filmezett, aki a szakértői vélemények szerint akkor még életben volt.

Richard Pusey (Fotó: Twitter)

Trevor Wraight bíró szerint bár Pusey személyiségzavarával valamilyen módon meg lehet magyarázni viselkedését, a magatartása elfogadhatatlan és felháborító volt.

Az, hogy a haldokló rendőröket felvette, és az ön által használt szavakkal illette, nemcsak becsmérlő és szörnyű volt, hanem érzéketlen és elítélendő is” – mondta a bíró az ítélethirdetéskor.

A férfi bűnösnek vallotta magát a köztisztesség felháborításának vádjában. Pusey

valószínűleg napokon belül szabadulhat a börtönből, mivel már közel egy éve őrizetben van, ami hosszabb időtartam, mint a rá kirótt 10 hónapos ítélet.