×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ha ez igaz, akkor elbukásával lett minden idők egyik legnagyobb mesterterve a Szuperliga

 

Az angol Troll Football érdekes elmélettel rukkolt elő a két nap alatt nagyot bukó Európai Szuperligával (ESL) kapcsolatban. Szerintük Florentino Pérez spanyol üzletember, a Real Madrid és az ESL elnöke megtalálta a módját, hogyan nyerjen milliókat egy világméretű botrányon.

A teória szerint Florentino Pérez, az ESL újdonsült elnöke egy született zseni, az új versenysorozat megalapítása és csúfos bukása pedig csupán a spanyol üzletember jól megkomponált ördögi tervének része: becsalogatja a nagy csapatokat, megvárja, amíg a szurkolók nyomására kitör a pánik és a kilépés mellett döntenek; begyűjti a szerződés felmondásából járó jelentős összeget, ezzel megtámogatva a bennmaradó két klubot.

A Real Madrid és a Barcelona pénzügyi helyzete megerősödik, előbbi a nyáron elcsábítja a Paris Saint-Germain csatárcsillagát, Kylian Mbappét, majd Pérez boldogan nyújtja be lemondását a rekordbajnok elnöki posztjáról.

Meglepő módon sokak szerint ez utóbbi állítás a legvalószínűtlenebb mind közül.

A Troll Football egy vicces mémeket gyártó oldal, összeesküvés-elméletek kitalálásában pedig igazán otthon érzi magát, ami azért sejteti, hogy nem kötelező szentírásnak venni az elméletet. Mindezek fényében azért nem árt megemlíteni az ESL-elnök El Laguero rádiónak adott nyilatkozatát, melyről a spanyol Marca számolt be:

„Egyelőre egy klub sem hagyta el a Szuperligát, mert nem fizette ki az ezzel járó büntetést. Azt nem árulhatom el, hogy ez mekkora összeg.”

Akárhogy is vesszük, bizonyára komoly fizetségről lehet szó, amire a két spanyol gigásznak égető szüksége van, hiszen az utóbbi időben pénzügyileg nem állnak a helyzet magaslatán. A legfrissebb információk szerint a „blancók” tartozása több, mint 350 millió euró, a „gránátvörös-kékeké” kis híján 500 millióra rúg.