Kiderült miért támadt a vérengző fenevad a házaspárra

 

Egy verandát figyelő kamera rögzítette, ahogy egy amerikai házaspár életük legnagyobb csatáját vívja meg egy jól megtermett hiúzzal. Az asszony szerencséjére nem volt egyedül, így menekülhetett meg attól, hogy komolyabb baja essen.

A pár péntek reggel állatorvoshoz akarta vinni macskájukat, amikor a garázsból kijövő asszony, Kristi Wade vad morgásra lett figyelmes. Még a zajforrás felé sem tudott fordulni, a lesből támadó állat máris rávetette magát a védtelen nőre.

A férj, Happy Wade meghallva felesége sikoltását, azonnal a segítségére sietett. Miután felmarkolta a hiúzt, hosszú másodpercekig küzdött vele, majd nagy lendületet vett, és a földre dobta az állatot. A támadásban a nő és a férfi is megsérült.


Kristi Wade hátát összekarmolta a nagymacska, míg a férjébe is három helyen beleharapott. Az eset után mindketten megkapták a szükséges veszettség elleni oltást.

A videó végén látható, ahogy a férj elkezdi üldözni a hiúzt, és le akarja lőni. Egy arra járó szomszéd közben hívta a 911-et, majd a kiérkező rendőrök lelőtték a vadállatot. Mint később a vizsgálatokból kiderült, a hiúz veszett volt, ezért is volt olyan agresszív.

Ez az állat nagyon beteg volt, és tudom, hogy a veszettség nagyon szörnyű halál egy állat számára – mondta a feleség a helyi televíziónak.

A címlapfotó illusztráció.