„Az volt a cél, hogy Trumpot eltávolítsuk a hivatalából. Azért jöttem a CNN-hez, hogy ennek a részese legyek”

 

Tudatosan befolyásolta a nézőket az amerikai elnökválasztási kampányban a CNN hírcsatorna – erről több rejtett kamerás videóban számol be a csatorna egyik magas beosztású vezetője. Charlie Chester többek között arról beszélt, hogyan dolgoztak Donald Trump megbuktatásán. Szerinte mindez művészet, ami megváltoztatja a világot – hangzott el az M1 Híradójában.

Az volt a cél, hogy Trumpot eltávolítsuk a hivatalából. És megcsináltuk! Trump elbukott! Azért jöttem a CNN-hez, hogy ennek a részese legyek” – ezeket az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna, a CNN műszaki igazgatója, Charlie Chester mondta egy rejtett kamerás felvételen. Chester szavait egy leleplező anyagokra specializálódott amerikai szerkesztőség, a Project Veritas rögzítette.

A CNN magas beosztású vezetőjét úgy sikerült szóra bírni, hogy a férfi azt hitte, randevún van. Az oknyomozó újságírónő a munkájáról kérdezte Charlie Chestert, aki mit sem sejtve döbbenetes dolgokat árult el a piacvezető – és az egész világra befolyással bíró – hírcsatorna belső működéséről, ideológiai és politikai elköteleződéséről.

Elmondta például, hogyan befolyásolták az amerikai elnökválasztási kampányt: amíg Donald Trump egészségi problémáit orvosi szakértőkkel próbálták felnagyítani, addig Joe Bident sokszor kocogás közben mutatták, hogy eltereljék a figyelmet a koráról.

A cél ugyanis az volt, hogy rátermettnek és sportosnak lássák a nézők. Ez színtiszta propaganda

– ismerte el a CNN munkatársa.

Egy következő videóban Charlie Chester a rasszizmussal kapcsolatban azt mondta: a CNN-nél utána nézett az ázsiai származású amerikaiakat ért támadásoknak és azzal szembesült, hogy ezeket

nagyrészt afroamerikai férfiak követték el. Ez azonban  „nem mutatott volna túl jól” a képernyőn, hiszen a CNN „megpróbálta segíteni a Black Lives Matter mozgalmat”.

A három részes rejtett kamerás felvételből az is kiderül, hogy a CNN-nél a csatorna vezérigazgatója, Jeff Zucker dönti el, hogy miről lehet beszélni.

Arra is fény derül, hogy a csatornánál már készülnek arra az időszakra, amikor nem a koronavírus lesz a vezető téma, hanem – Charlie Chester szerint – valószínűleg a globális felmelegedés, mert a sztorit a félelem adja el, vagyis olyan tartalomra van szüksége a CNN-nek, ami félelmet kelt az emberekben.

A magát objektívnek és hitelesnek nevező CNN műszaki vezetője mindezt úgy összegezte:

szerinte a manipuláció egy művészet, amit a csatorna arra használ, hogy megváltoztassa a világot.

A címlapfotó illusztráció.