×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Negyvenhatmilliót ért az elfelejtett szemüveg – Valóra vált a lottózó álma

 

Ez tényleg igazi szerencse! Egy 80 éves angol nyugdíjas azért nyert több mint 46 millió forintnak megfelelő összeget a lottón, mert otthon felejtette a szemüvegét.

A lottószelvény-vásárlás sokunknak okoz fejtörést. Vegyünk, ne vegyünk, kár izgulni, úgysem nyerünk. Vagy bejön, vagy nem, más lehetőség nincs. Van, aki hobbiból lottózik, és kitartóan várja élete szerencséjét. A 80 éves angol nyugdíjas, Denis Fawsitt kétségkívül ebbe a kategóriába tartozik, eddigi utolsó húzása pedig örökre emlékezetes marad számára.

Ahogy a BBC beszámolt róla, a régebben bányászként dolgozó férfi a hattoni (Derbyshire, Anglia) boltban vásárolta szokásos heti lottószelvényét. Fawsitt a családi születésnapokban hisz, mindig ezeket a számokat játssza meg. Ezúttal is ezt szerette volna, de a kitöltés előtt jött a felismerés: szemüvegét nem találta magánál, nélküle pedig a papírdarabot is alig látta.

Be akartam jelölni a számaim, de képtelen voltam rá. Szóltam a hölgynek, segítsen nekem. Amint kiléptem a boltból, biztos voltam benne, hogy ma nyerni fogok

– mondta Denis. Másnap reggel izgatottan az üzletbe sietett, hogy ellenőriztesse a szelvényt. Nagyon meglepődött, amikor a dolgozók közölték vele, hogy bejöttek a tippjei. Még lányát, Sallyt is megkérte, ugorjon be és vizsgálja meg a papírt.

Nem hitt nekem, azt gondolta, biztos összekevertem a dolgokat

– folytatta a szerencsés nyertes. Később érdeklődtek a lottótársaságnál, ahol hivatalosan is gratuláltak a nyereményhez. A Fawsitt család a hír hallatán szóhoz sem jutott. A derült égből villámcsapás 116 124 fontot (átszámítva több, mint 46 milló forintot) hozott a konyhára. Az összeg egy részét ház- és kertfelújításra fordítja Denis Fawsitt és felesége, és úgy döntöttek, jótékonykodnak is, valamint a pénz egy részét a családnak adományozzák.

Örömet szerezhetünk magunknak is, de nekik nagyobb szükségük van a pénzre

– nyilatkozta Ann Fawsitt, a győztes felesége.

Denis Fawsitt továbbra sem adta fel, a születésnapokat játssza meg, ha lottózik, mindezt természetesen szemüvegben, amelyet már igyekszik nem otthon felejteni.

(Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson)

A címlapfotó illusztráció.