×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Merénylettel fenyegetett Kurz kancellár és a Stephansdom ellen egy tinédzser

 

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 15 éves bécsi fiút, aki halálosan megfenyegette Sebastian Kurz osztrák kancellárt egy internetes élő videóközvetítés során. Elfogásakor azt mondta, hogy ő csak szórakozni akart, nem gondolta komolyan. A fiatalkorú a bécsi Stephansdom elleni merénylettel is fenyegetőzött, ezért az osztrák rendőrség az esetleges iszlamista motivációt is vizsgálja.

A bécsi fiú zaklató kommentárokat fűzött a Sebastian Kurz Instagram-oldalán a kancellár élő videóbejelentkezéséhez, amelyben azzal is fenyegetőzött, hogy április 10-én (szombaton) délután egy órakor merényletet hajt végre a bécsi Stephansdom ellen.

Az osztrák rendőrség csütörtök reggel nyomozást indított a fenyegetőzővel szemben, és pénteken már kézre is kerítették a fiatalkorú elkövetőt.

A nyomozást megkönnyítette, hogy a kommentekről képernyőfotók készültek.

Az osztrák rendőrség Cobra nevű különleges egysége az otthonában fogta el a 15 éves fiút péntek este. A rendőrség szerint őrizetbe vételekor az elkövető bűnösnek vallotta magát, de azt mondta, hogy csak szórakozott és nem volt tudatában a következményeknek. „Azt mondta, hogy igazából nem akarta végrehajtani a fenyegetéseit” – mondta a rendőrség szóvivője az APA osztrák hírügynökségnek.

A bécsi fővárosi ügyészség fog dönteni az előzetes letartóztatásba helyezésről – számolt be a Kurier.at hírportál.

Mivel a fiú a Stephansdom elleni merénylettel is fenyegetőzött, a rendőrség a háttérben húzódó esetleges iszlamista indíttatást is vizsgálja.

A címlapfotó illusztráció.