×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Egyetlen magyar sincs egyedül, Petry Zsolt sincs egyedül

 

Petry Zsolt kapusedzővel azután bontott szerződést a berlini Hertha, miután egy lapinterjúban kifejtette véleményét egyebek mellett a bevándorlásról is. Az eset egyre nagyobb port kavar a nemzetközi sajtóban, és tegnap a parlamentben is téma volt – hangzott el az M1 Híradójában.

„A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”

– fogalmazta meg véleményét Petry Zsolt a nyugat-európai migrációról hétfőn a Magyar Nemzetben. Az akkor még a berlini Hertha labdarúgócsapatánál kapusedzőként dolgozó Petry Zsolt hozzátette:

„Ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor

máris rád sütik, hogy rasszista vagy.”

Korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is nyilatkozott a témában.

A német csapat a vélemény miatt egy nap alatt szerződést bontott Petry Zsolttal. Az ügyből hatalmas botrány lett, a Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtökön bekérette a budapesti német ügyvivőt is. A találkozón a kormány kifejezte megütközését, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is, amiért nézeteit törvényes keretek között közli.

Petry Zsolt ügyéről Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban azt mondta: aki ma Európában nem ért egyet a liberális véleménnyel, azt elnyomják.

„A liberális politika ma Európában elnyomó politika. Aki nem ért egyet a liberális véleménnyel, azt elnyomják. És, ha mégis hangot ad a véleményének, akkor megbüntetik. Itt most állásvesztéssel büntettek egy embert azért, mert nem azt gondolja, amit egyesek helyesnek vélnek.”

– mondta a miniszterelnök, és hozzátette: egyetlen magyar, így Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk.

 

 

Reagált a német külügy

Visszautasította a német külügyminisztérium pénteken a Hertha BSC német labdarúgó egyesület által elbocsátott magyar kapusedző, Petry Zsolt ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatokat.

Az egyesület értékeinek nem megfelelő nyilvános kijelentései miatt elbocsátott szakember ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatok „teljességgel elfogadhatatlanok" – mondta Christopher Burger külügyminisztériumi szóvivő.

„A nemzetiszocializmussal kapcsolatos utalást különösképpen visszautasítjuk", méghozzá „a legnagyobb határozottsággal" – húzta alá Christopher Burger német hírportálok jelentései szerint.

Hozzátette, hogy a szövetségi kormány álláspontját a budapesti német nagykövetség ügyvivője is egyértelműen ismertette a magyar külügyminisztériumban csütörtökön folytatott megbeszélésén.