Rendőröket gázolt el egy ámokfutó a Capitoliumnál, lelőtték a támadót

 

Lezárta a rendőrség Washingtonban a Capitolium környékét, miután egy autó belehajtott az épületnél található ellenőrzőpont barikádjába, majd a gépjárműből kiszállva késsel hadonászott.

 

Tűzoltósági és rendőrségi járművek állnak egy személyautó mellett, ami nekihajtott a washingtoni Capitolium körül felállított úttorlasznak (Fotó: MTI/AP/J. Scott Applewhite)


Feloldották a Capitolium lezárását, de arra kérik az emberek, hogy továbbra is kövessék a rendőri utasításokat – írja a CNN.


Lezárták az amerikai törvényhozás épületének környékét, miután helyi idő szerint péntek délután egy autós elgázolt két rendőrtisztet egy ellenőrzőpontnál, majd autójával egy betonbarikádba rohant.

A capitoliumi rendőrség jelentése szerint a gyanúsítottat meglőtték, amikor az ütközést követően kiszállt az autójából, és kést rántott. A sofőrt kritikus állapotban vitték kórházba. A helyszínre kivonult a nemzeti gárda és az FBI is.

Az egyik rendőrt, aki súlyosabban megsérült, rendőrautóval vitték kórházba, a másikat a sürgősségi orvosi személyzet szállította el. A Capitoliumot a lövöldözés után lezárták, és mindenkinek megtiltották, hogy elhagyja az épületet.

A capitoliumi rendőrség sajtótájékoztatót tartott a támadás után, ahol közölték, hogy meghalt az egyik rendőrtiszt és a támadó – olvasható a CNN-en. 

A törvényhozás épp szünetel, és Joe Biden péntek délután már elhagyta Washingtont, a Camp David-i rezidencián tölti az ünnepet.

Az eset csaknem három hónappal a halálos, január 6-i szintén a Capitoliumnál történt zavargás után történt.