Újabb terrorkísérlet Atlantában

 

Pár nappal a boulderi lövöldözés után elfogtak egy atlantai férfit, aki golyóálló mellényben, teljes fegyverarzenállal próbált meg bemenni egy szupermarketbe.

 

A 22 éves Rico Marley-nál hat fegyver volt, köztük egy gépkarabély, egy sörétes puska és több kisebb kaliberű lőfegyver.

A férfit a vásárlók azonnal észrevették, és értesítették a bolt vezetőjét, aki azonnal hívta a rendőrséget. Az eset után a rendőrség azt nyilatkozta, hogy a férfit letartóztatták, és elmeorvosi vizsgálatra küldték. A Marley-nál talált fegyvereket leltárba vették, de azt még nem tudni, hogy a férfinak volt-e fegyvertartási engedélye. Georgia államban engedélyezett a nyílt fegyverviselés.

 

Ezt a képet készítettük a hat fegyverről és a hozzá tartozó lőszerről, amit a 22 éves gyanúsítottnál találtak az Atlantic állomásnál lévő Publix-ban. A rendőrség eleinte csak öt fegyvert talált nála, de aztán előkerült egy hatodik is. A gyanúsított indítéka tisztázatlan

– írta tweet-bejegyzésében Matt Johnson, a helyi tv egyik riportere.

A Publix-incidens napokkal nem sokkal azután történt, hogy a coloradói King Soopers szupermarketben egy 21 éves szíriai származású férfi agyonlőtt tíz embert. Ezt megelőzően pedig egy férfi  nyolc embert – köztük hat ázsiai nőt – gyilkolt meg három masszázsszalonban Atlanta környékén.