Csak oltási igazolvánnyal lehet majd repülni, ha újraindul az élet?

 

Szinte mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mikortól utazhatunk, repülhetünk korlátozások nélkül. Erre egyelőre nincs pontos válasz, de azt már sejteni lehet, hogy a vakcinaigazolvány nélkül nem utazhatunk külföldre. Erre utal az ausztrál Qantas légitársaság vezérigazgatójának nyilatkozata is.

Alan Joyce, a Qantas légitársaság vezérigazgatója szerint a világ országainak vezetői ragaszkodni fognak ahhoz, hogy csak beoltott külföldiek, illetve turisták utazhassanak be országukba – derül ki  a BBC cikkéből.

Hozzátette, ha az államok nem is ragaszkodnak ehhez,


a légitársaságok biztosan a vakcinaigazolványhoz fogják kötni az utazásokat.

Alan Joyce szerint tehát csak azok utazhatnak majd tavasztól repülőgéppel, akiket már beoltottak, vagy bizonyítottan átestek a koronavírus-fertőzésen.

Kiemelte, hogy a légitársaságok felelősséggel tartoznak az utasaik és munkatársaik iránt, ezért nem tehetik meg, hogy bárkit is veszélybe sodorjanak, illetve kitegyenek a megfertőződésnek. Többek között ezért fogják valószínűleg a vakcinaigazolványtól függővé tenni az utazást, illetve a jegyfoglalást.

A Qantas vezetője úgy véli, ezt a feltételt az utasok is el fogják fogadni, amit egy általuk készített, a fogyasztóik körben végezett felmérésre alapoz.

A megkérdezettek 90 százaléka válaszolta azt, hogy kötelezővé kell tenni, hogy csak azok utazhassanak, akik már megkapták a vakcinát

– mondta.

A címlapfotó illusztráció.