Biden kutyáinak menniük kell a Fehér Házból

 

Joe Biden két német juhászkutyáját hétfőn visszaköltöztették a Fehér Házból Delaware-be, a Biden család otthonába, miután az egyik kutya agresszíven viselkedett, és állítólag meg is harapta az őrség egyik tagját.

Biden elnök két németjuhásszal érkezett a Fehér Házba, ahol az előző elnök, Donald Trump hivatali ideje alatt nem lakott kutya.


A Major névre keresztel németjuhászt Biden 2018 novemberében egy delaware-i állatmenhelyről fogadta örökbe, a kutya az elmúlt napokban megharapta a Fehér Ház egyik dolgozóját – tudhattuk meg a CNN hírportál cikkéből.

Az áldozat pontos állapota nem ismert, azonban az incidens elég súlyos volt ahhoz, hogy a kutyákat később a Delaware-i Wilmingtonba költöztessék.

A hároméves Major, Biden két kutyája közül a fiatalabb – a CNN-nek nyilatkozó ott dolgozó emberek szerint – többször is izgatott viselkedést tanúsított, beleértve az ugatást, az ugrálást, de többször is volt rá példa, hogy a személyzetre támadt a kutya.

Biden másik kutyája, a tizenhárom éves Champ idős kora miatt fizikailag lelassult, kettejük közül ő a szelídebb.

Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszéltek, hogy Champ és Major is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden elmondta, hogy az idősebb kutya, Champ komoly kiképzést kapott, és Major is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra.

Champ és Major januárban költöztek be a Fehér Házba, kevesebb mint egy héttel Biden beiktatása után.

Címlapfotó: Twitter.com