A luxus elektromos autók gyártása Angliában marad

 

Lawrence Stroll, az Aston Martin társtulajdonosa a brit Financial Times lapnak elmondta, hogy a márka elektromos hajtású sportkocsi és SUV modelljeit az angilai és a walesi üzemben fogják gyártani, nem pedig a szintén társtulajdonos Mercedes-Benz üzemekben

A Mercedes-Benz mint technológiai együttműködő partner készíti egyébként az Aston Martin modellek motorjait Németországban. Az elektromos Aston Martin modellekhez az akkumulátorokat valószínűleg szintén a német autóipari konszern fogja szállítani a Financial Times jelentése szerint.

Nagy-Britanniában 2030-tól betiltják a belsőégésű motoros új autók értékesítését, a kisegítő hagyományos motorral rendelkező hibrid autókat pedig 2035 után nem lehet már értékesíteni.


A Ford már korábban bejelentette, hogy 2030-tól már csak elektromos autókat fog értékesíteni Európában és Nagy-Britanniában. A Jaguár 2025-től kezdődően értékesít kizárólag elektromos modelleket. A brit autógyártók és kereskedők képviseleti szervezete szerint 2020-ban a szigetországban harmadával csökkent a gyártott autók száma 36 éve a legalacsonyabb szintre.