Újabb országban oltanak időseket az AstraZeneca oltásával

 

Egyre többen hagyják jóvá Európában az AstraZeneca használatát a 65 év felettiek oltására is. Számos tanulmány mutatja, hogy rendkívül hatásos az oltóanyag az idősek számára.

Németországban korábban a 65 év alattiaknál lehetett csak alkalmazni az AstraZeneca vakcináját, ám most már elfogadták a 65 év felettiek oltására is. A korábbi korlátozás miatt sokan kételkedtek az oltóanyag hatásosságában.

„Azonban Angela Merkel német kancellár azt mondta, hogy a friss tanulmányok elég információt nyújtanak ahhoz, hogy jóváhagyják minden korosztály számára” – írta a BBC. Jens Spahn az egészségügyi miniszter szavait is idézték, aki szerint a döntés jó hír a vakcinára váró idősek számára.

A cikkben azt is megírták, hogy számos vizsgálat mutatta, hogy az AstraZeneca roppant hatásos az idős emberek között. Valamint, hogy Franciaország után Belgium is úgy döntött: jóváhagyja az oltóanyagot az idősek számára.

Merkel szerdán azt mondta, hogy követnék az Egyesült Királyság példáját, és meghosszabbítanák a két dózis között eltelt időt annak érdekében, hogy minél több ember kaphassa meg legalább az oltás első adagját.

A címlapfotó illusztráció.