×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A magyar államon nyerészkednek a migránsokat Strasbourgban védő szervezetek

 

A strasbourgi bíróság néhány napja kártérítést ítélt meg a röszkei tranzitzónában tartott afgán és iráni menedékkérőknek – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője elmondta: A bíróság ítéletét egy folyamatként érdemes értelmezni, hiszen hasonló bírói ítéletek ezelőtt is születtek. Tehát annak vagyunk tanúi, hogy az illegális bevándorlást támogató úgynevezett jogvédő szervezetek nemcsak a migrációt erősítenék, hanem saját maguknak is szeretnének jövedelmet termelni, tekintve, hogy ők képviselik ezeket az embereket, így a jogi szolgáltatásukért járó díjat igyekeznek keményen bevasalni a magyar államon.

Az általuk képviselt migránsok tartózkodási helye nem ismert, bárhol lehetnek, akár az Európai Unión belül vagy azon kívül, de ezek a szervezetek az ítélet nyomán fizetendő összeget szeretnék magukénak tudni.

Ez már inkább üzlet, nem a bevándorlókról szól.

Ezek a szervezetek már az indulástól kezdve egyfajta mentorálást nyújtanak az illegális bevándorlóknak és a magyar határon is aktívan tevékenykednek. Még nem vált tömegessé az a folyamat, hogy jogi eszközökkel nyerészkednének, de elindult, ez jól látható – fejtette ki Horváth.

Ez a fajta üzlet egy tőről fakad a börtönbiznisszel, amikor a fogvatartottak az ilyen jogvédő szervezetek segítségével perelik be a magyar államot a fogvatartásuk körülményei miatt.

A címlapfotó illusztráció.


A teljes adás itt hallgatható vissza.