Tizennégy órán keresztül egy bójába kapaszkodva várta megmentőit a Csendes-óceán közepén

 

Vidam Perevertilov hajógépész február 16-án zuhant a vízbe Új-Zéland és a Pitcairn-szigetek között. A férfi a hajnali órákban a Csendes-óceánon egy teherhajóról esett a vízbe. Több mint 14 órát töltött egy régi halászbójába kapaszkodva, mielőtt megmentették.

Majdnem egy teljes napig tartott, mire Vidam Perevertilovot, a Silver Supporter fedélzetén dolgozó hajógépészt visszahúzták a hajóra.

Miután befejezte az éjszakai műszakot a gépházban, szédülés fogta el, ezért kisétált a fedélzetre, hogy friss levegőt szívjon. Valószínűleg a szédülés miatt elveszítette egyensúlyát, és áteshetett a hajó korlátján

olvasható a The Guardian cikkében.

Nem emlékszik, hogy a vízbe esett. Lehet, hogy elájult” – mondta Perevetilov fia. Viszont arra már emlékezett, hogy amikor magához tért, látta, hogy a hajó, amin szolgálatot teljesített, egyre távolodik tőle a sötétben.

Miután mérlegelte a lehetőségeit, és miután a láthatáron észrevett egy fekete pontot, Perevertilov úgy döntött elkezd felé úszni.

A legénység hat órán keresztül nem vette észre, hogy a férfi eltűnt.

A fedélzeten tartózkodó személyzet megállapította, hogy Perevertilov hajnali négykor még a fedélzeten tartózkodott, mert akkor jelentést írt a naplóba. Amikor lezuhant, a Silver Supporter körülbelül 400 tengeri mérföldre volt Francia Polinézia legdélebbi szigeteitől. Amikor észrevették a férfi eltűnését vészhívást küldtek. A francia haditengerészet repülőgépei pedig szinte azonnal csatlakoztak a kereséshez Polinéziából, míg Franciaország meteorológiai szolgálata a szelet és áramlatot vizsgálta a valószínűsíthető sodródási helyek meghatározása érdekében.

Végül Perevertilov egyik kollégája hallotta meg a halk hangot, és látta meg az óceán hullámaiban felemelt kezet. Perevertilovot kimerülten, de sértetlenül húzták ki a vízből, miután 14 órán keresztül egy régi bójába kapaszkodva küzdött az életben maradásért.