×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jó ötlet? A parkokba helyeznék át az iskolai tanórákat Párizsban

 

A döntéshozók elé került Anne Hidalgo párizsi főpolgármester javaslata, miszerint a parkokban tartsák meg az iskolások tanóráit.

A kezdeményezés vegyes fogadtatásra talált. A BFMTV által megkérdezett diákok inkább támogatták a tervet, míg a szülők kevésbé voltak elragadtatva. Egy édesanya például inkább utópisztikusnak, mint megvalósítható, reális tervnek látja a fölvetést, hiszen akár a matematika-, akár a nyelv- és irodalomóra olyan eszközöket kíván meg, melyek egy parkban nem állnak rendelkezésre.

Többen fölvetették a figyelem lekötésének problémáját, és azt is, hogy veszély esetén lehet-e biztonságosan kimenekíteni a diákokat.

Időt és szervezettséget igényel egy ilyen átállás Elisabeth Kutas, a tanítói szakszervezet titkára szerint. Bruno Megarbane, a párizsi Lariboisière kórház intenzív osztályának vezetője kételkedik, hogy valóban hasznos-e egészségügyi szempontból ez a változtatás. Szerinte bőségesen elég lenne az alapos szellőztetés a tantermekben.

A Franceinfo által megkérdezett szülők támogatják a változtatásokat arra az esetre, ha a gyermekek kellő felügyeletben részesülnek.

A címlapfotó illusztráció.