×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Floyd-tárgyalás: dollárezreket fizet Minneapolis az influenszereknek

 

Influenszereket fogad fel Minneapolis hogy kozmetikázzák a George Floyd halála ügyében folytatott tárgyalás híreit. A város hatóságai 2000 dollárt fizetnek minden továbbított és jóváhagyott információért a széles médiaérdeklődéssel kísért tárgyalásról, amelyre a következő hónapokban kerül sor.

Minneapolisi hivatalnokok influenszerek csoportját foglalkoztatják, hogy azok úgynevezett jóváhagyott üzenetek küldésével befolyásolják a közvéleményt Derek Chauvin volt rendőrtiszt tárgyalásán, amelyet George Floyd tavaly júniusi halála ügyében folytatnak le – számolt be a The New York Post.

A város hatóságai 2000 dollárt fizetnek minden továbbított és jóváhagyott információért a széles médiaérdeklődéssel kísért és várhatóan robbanásveszélyes helyzetet hordozó tárgyalásról, melyre a következő hónapokban kerül sor– írta a Fox News.

Ez a kiadás része annak az egymillió dollár költségvetésű tervnek, melyet a város a várható zavargásokra való felkészülés keretére szán.

A cél, hogy olyan közösségek is hozzájussanak az információkhoz, amelyek általában nem követik a fősodorbeli hírforrásokat vagy a városi kommunikációs csatornákat, és akik nem angolul tájékozódnak – így a WCCO-TV.

Derek Chauvint azzal vádolják, hogy a rendőri intézkedésnek ellenszegülő Floyd elleni fellépés során, fojtófogás alkalmazásával megölte a büntetett előéletű férfit.

A tárgyalást március 8-ra tűzték ki, a nyitóbeszédek legkorábban március 29-én hangozhatnak el.

A címlapfotó illusztráció.