×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orbán Viktor üzenete az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreknek

 

Korunk kihívásaival szemben közös összefogásra szólította fel Orbán Viktor az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreket (FdI) Giorgia Meloni pártelnöknek címzett levelében, amelyet a jobboldali olasz párt csütörtök este hozott nyilvánosságra.

A levél azt követően érkezett az Olasz Testvérekhez, hogy a Giorgia Meloni vezette párt – egyedüli parlamenti erőként – nem vállalt szerepet a Mario Draghi közgazdász irányította új római kormányban.

Az Olasz Testvérek sajtóirodája által közzétett üzenetben Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy politikusként tizenhat évet töltött ellenzékben, amely alatt megtanulta, hogy „a győzelem sohasem döntő, és a vereség sohasem végzetes”.

„Egyedül az számít, hogy készen állunk-e a küzdelem folytatására” – írta a Fidesz elnöke.
Orbán Viktor kiemelte, hogy a politikai megmérettetésekben „megbízható társak kellenek, közös világnézettel és hasonló válaszokkal korunk kihívásaival szemben”.

Orbán Viktor a Fidesz és az Olasz Testvérek közötti együttműködés és baráti kapcsolat folytatásának erősítését szorgalmazta „a józan észre, valamint a keresztény és konzervatív értékekre épített politikával”.

Giorgia Meloni személyes látogatást tett Orbán Viktornál a 2018-as olaszországi parlamenti választási kampány idején, a Fidesz elnöke pedig 2019 szeptemberében felszólalt az FdI római találkozóján.
Tavaly szeptemberben Giorgia Melonit az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártja elnökének választották.

Az FdI a felmérésekben a harmadik legnépszerűbb olasz párt a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga és a baloldali Demokrata Párt (PD) mögött.

A címlapfotó illusztráció.