×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nem mindennapi módon távoztak Észak-Koreából az orosz diplomaták

 

Vasúti platót tolva tértek haza Észak-Koreából a phenjani orosz nagykövetség munkatársai – közölte csütörtök éjjel az orosz külügyminisztérium.

A nyolc emberből álló csoport, köztük több gyerek a Covid-19-járvány nyomán leállított légiközlekedés miatt kénytelen volt előbb 32 órát vonatozni, majd további két órát buszozni. Az út utolsó szakaszát az orosz határig gyalogosan, a vasúti síneken tették meg, csomagjaikat egy hajtószerkezet nélküli drezinán több mint egy kilométeren át tolva.

Az orosz külügyminisztérium Facebook-oldala által közreadott képen vasúti platót tolva térnek haza Észak-Koreából a phenjani orosz nagykövetség munkatársai a Haszan határátkelő közelében, a Tengermelléki határterületen 2021. február 25-én (Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium Facebook-oldala)

A plató „főhajtóműve" a hazatérő csoport egyetlen férfi tagja, Vlagyiszlav Szorokin követségi harmadtitkár volt. A nagykövetségi alkalmazottak és a gyerekek végül a Tumannaja folyó hídján áthaladva elérték az orosz Haszan határátkelőt, ahová a Tengermellék régió kormányzata autóbuszt küldött értük.

Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint a hazatérők péntek reggel Vlagyivosztokból Moszkvába repültek.