×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Repülő mentőautó ügyében indult jogi vita

 

Repülő mentőautó ügyében indult jogi vita az USA Szövetségi Bíróságán.

„A fejlesztők célja az volt, hogy a zsúfolt városi utcákat kikerülve, a mentők gyorsabban érjenek a baleset helyszínére” – írta az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán. A pilóta, a felszerelés, két egészségügyi dolgozó és a beteg mellett akár egy kísérő is a fedélzetre szállhat. Az első négy légi járművet Brooklyn rendelte meg, és már le is gyártották.

„A futurisztikus járművet egyébként forradalmi repülőgépként tartják számon, ugyanis képes a függőleges le- és felszállásra” – osztotta meg az OMSZ. Emellett egyedi kialakításának köszönhetően állítólag könnyen irányítható, és kevésbé zajszennyező is.

Ám a jogi vita tárgyát az képezi, hogy New York légtere szabályozva van a Légiközlekedési Hatóság által. Azonban a New York állam egészségügyi weboldalán található dokumentum szerint „orvosi repülőgépek minden olyan esetben használhatóak, ha ez gyorsabbá teszi a beteg kórházba szállítását, illetve, ha az képes eszközeivel a beteg ellátására, és állapotának javítására” – érvelnek a mentőszolgálatok.

Ameddig a jogi vita nem oldódik meg, a mentőeszközök nem szállhatnak fel.

ÜGYVÉDEK KEZÉBEN AZ ELSŐ REPÜLŐ MENTŐAUTÓK SORSA❗️😮🚑🇺🇸 Parázs jogi vitára számíthatunk az USA Szövetségi Bíróságán egy...

Posted by Országos Mentőszolgálat on Monday, 22 February 2021

Címlapfotó: Twitter