Megfenyegette az újságírónőt a Fehér Ház egyik sajtósa

 

Felfüggesztették tisztségéből a Fehér Ház egyik helyettes szóvivőjét pénteken, mert állítólag egy vita során megfenyegetett egy újságírót.

(Forrás: Twitter)

Az egy hétre fizetés nélkül felfüggesztett T. J. Ducklo viselkedését teljességgel elfogadhatatlannak minősítette Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője. Hozzátette, hogy ezzel Ducklo is tisztában van.


„Úgy találtuk, hogy ez komoly büntetés” – mondta Psaki. Hangsúlyozta, hogy a lépést Ronald Klainnal, Joe Biden kabinetfőnökével egyeztette, ugyanakkor nem vitatta meg külön az elnökkel.

A büntetést a Vanity Fair című amerikai folyóirat egyik cikke nyomán rendelték el. A Vanity Fair szerint

a helyettes szóvivő megfenyegette a Politico hírportál egyik újságírónőjét azzal, hogy „megsemmisíti" és tönkreteszi hírnevét.

Az újságírónő korábban Ducklo és az Axios amerikai hírportál egyik újságírónőjének a viszonyát firtatta.

A helyettes szóvivő felfüggesztése kérdéseket vetett fel Washingtonban. Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök a sajtót gyakran „a nép ellenségének” nevezte, utódja, Joe Biden szakmai hozzáállást ígért a sajtó képviselőivel folytatott érintkezésben.

Sajtótájékoztatóján Psakit egyben emlékeztették Biden azon korábbi bejelentésére is, hogy mindenkit elbocsátanak, aki tiszteletlenül bánik kollégáival.