×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rosszul olvasta az egyenlegét, ezért öngyilkos lett egy húszéves férfi

 

A fiatalember családja pert indít a Robinhood nevű tőzsdei alkalmazás üzemeltetője ellen, amiért fiuk tavaly nyáron öngyilkos lett, mert félreolvasta befektetési egyenlegét.

2020 júniusában a 20 éves Alex Kearns a Nebraska Egyetemen hallgatója volt, amikor ellenőrizte a Robinhoodon pénzügyi kimutatását, és tévesen értelmezte azt, hogy mínusz 730 165 dolláros készpénzállományt halmozott fel.

A Robinhood egy olyan mobiltelefonos brókeralkalmazás, amelyen részvényekkel és kriptovalutával lehet kereskedni.

A CNBC hírportál honlapjára feltöltött képernyőfotón látható a negatív egyenleg, azonban igazából a szóban forgó szám az alkalmazáson belüli vásárlóerőt jelenti, nem pedig az adósságot mutatja.

Kearns ennek láttán pánikba esett, és öngyilkossága előtt a családjának írt üzenetében azzal vádolta a Robinhoodot, hogy az alkalmazásban egy tapasztalatlan befektető  túl sok kockázatot vállalhat, mert „fogalma sincs” arról, hogy mit csinál.

Nem állt szándékomban ennyit kijelölni és ekkora kockázatot vállalni, és csak arra gondoltam, hogy csak azt a pénzmennyiséget kockáztatom, amivel rendelkezem” – írta üzenetében fiatalember.

A hétfőn benyújtott panaszban, amelyet Kearns családja a kaliforniai állami bíróságra beadott, azt írta, hogy

az alkalmazás „agresszív taktikával és stratégiával” kívánja a tapasztalatlan befektetőket bevonzani a nagy nyereség csábító erejével.

Mielőtt életének véget vetett volna, Kearn állítólag legalább háromszor megkísérelt kapcsolatba lépni a Robinhood ügyfélszolgálatával, de minden alkalommal csak automatikus válaszokat kapott, ezért felhagyott a próbálkozással.

A címlapfotó illusztráció.