×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A drogkartellek és az embercsempészek is örülnek Joe Biden intézkedéseinek

 

Az új amerikai elnök, Joe Biden tizenhárom ország lakosaival, főleg muszlim többségű országok lakosaival és afrikai országokkal szemben szüntette meg a beutazási tilalmat, és leállíttatta az amerikai–mexikói határon épülő határfal építését.

A bevándorolók ezt meghívásként értékelték, úgy mint Angela Merkel német kancellár szelfizését a szír menedékkérőkkel. Az amerikai–mexikói határon az emberek erőszakkal, ezrével törtek át, hogy elinduljanak az Egyesült Államok felé – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában.

Tizenhárom ország, köztük Szíria, Irán, Irak, Jemen, Afganisztán, Szomália, Eritrea veszélyes országok ahonnan érkeztek eddig bevándorlók – akár illegálisan, akár legálisan –, de azt lehetett tapasztalni, hogy a legális bevándorlók közül nagyon sokan váltak terroristává, akik terrorcselekményeket hajtottak végre, vagy az utolsó fázisban fogták el őket. Ezért mondta Donald Trump elnöksége idején, hogy elegük van azokból a bevándorlókból, akik csak azért mennek az Egyesült Államokba, hogy ártsanak, és ezért 13 országra kiterjesztette a beutazási tilalmat – magyarázta az elemző.

Joe Biden ezt az intézkedést felülírta, és a tizenhárom ország lakosaival, főleg muszlim többségű országok lakosaival és afrikai országokkal szemben megszüntette a beutazási tilalmat, és leállíttatta az amerikai–mexikói határon épülő határfal építését.

A feloldás után nyilván nagyon sokan fognak turistavízummal érkezni az Egyesült Államokba, de csak azért, hogy ott utána menedékjogot kérjenek” – tette hozzá Georg Spöttle.

Az elemző véleménye szerint veszélyes a fegyver- és a drogcsempészet. Mexikó az egyik legfontosabb útvonala például a kolumbiai kokainszállítmányoknak, nagyrészt alagutakon csempészik a kábítószert, vagy pedig a határon át. A több méter mélyre leásott határfal azt is meggátolta, hogy csempészalagutakat építsenek.

Értelemszerűen ez új erőre kap majd. A drogkartellek és az embercsempészek is örülnek az új intézkedéseknek

– hangsúlyozta a szakértő.

Az elemző statisztikák alapján elmondta, hogy a legtöbb rendőrgyilkosságot az elmúlt években illegális bevándorlók követték el. Amikor megállították őket például közúti ellenőrzésen, és hogy ne bukjanak le, az illegális státuszukat ne fedjék fel vagy tiltott drogok voltak náluk, vagy lőfegyverek, szinte gondolkodás nélkül lelőtték az őket igazoltató rendőröket.

Ha most megint megnyitják a határokat szomáliaiak, eritreaiak, nigériaiak előtt, olyan emberek is érkezhetnek az Egyesült Államokba, akik az iszlám állammal harcoltak, és komoly veszélyt jelentenek a biztonságra.

A határfal azért is épült, mert közgazdászok megállapították, hogy éves szinten 80 milliárd adóhiányt okoz a szürke- és a feketegazdaság az Egyesült Államokban.

Joe Biden 11 millió bevándorlónak akarja megadni az állampolgárságot az Egyesül Államokban.

Az Európai Bizottságnak is van egy cselekvési terve, mely szerint az Európai Unióba 34 millió bevándorlót akar beengedni. Ehhez az M1 készített egy térképet, ami a tavalyi illegális határátlépési számokat mutatja, kifejezetten a nyugat-balkáni szakaszra fókuszálva.

Boszniában 2018 második felétől egyre népszerűbb tranzitútvonallá vált ez a szakasz, és folyamatosan érkeztek a bevándorlók, jelenleg 8-9 ezer bevándorló tartózkodik itt.

Az előbb említett helyen a körülmények egyre rosszabbak. Vannak befogadóközpontok, de nagyon sok migráns ezeket nem akarja felkeresni, és inkább maradnak a határ közelében akár hónapokig, azt a lehetőséget várva, hátha továbbjutnak majd.

Még csak egy hónap sem telt el az évből, de ötezren próbáltak már átkelni a magyar határon. „Ez nem marad abba, amíg a külső határokat nem sikerül jobban megvédeni a Mediterráneumban” – emelte ki az elemző.


A címlapfotó illusztráció.